Opis
Liofilizowana żurawina LyoFood EKO - proszek 50 g
Dodaj odrobinę liofizowanej żurawiny od Lyofood do swojego koktajlu, owsianki lub do ciasta. Wzbogacisz tym ich smak i zadbasz o swoje zdrowie. Dzięki swoim właściwościom liofizowana żurawina jest idealna po treningach i w czasie obniżonej odporności. Wieczorem możesz ją zmieszać z czymś mocniejszym, tworząc w ten sposób wyśmienitego drinka.
Owoce żurawiny są znane ze swoich właściwości bakteriobójczych. Wykorzystywane są w walce z bakteriami atakującymi układ moczowy i nerki. Żurawina ma w sobie związek zwany proantocyjanidyną. Jego działanie uniemożliwia patogennym bakteriom przyleganie do ścian komórkowych. Tym samym hamuje ich rozwój.
Żurawinę profilaktycznie powinny stosować kobiety w ciąży. Dzięki temu ograniczają ryzyko rozwoju bakterii w drogach moczowych, stanowiących zagrożenie dla zdrowia mamy i dziecka. Kolejną grupą, której zaleca się żurawinę, są mężczyźni po 50 roku życia, u których podwyższone jest ryzyko przerostu gruczołu krokowego (prostaty). Świeże owoce żurawiny, liofilizat lub sok, powinny na stałe zagościć w męskim menu.
Zaleca się zwiększenie dawki Żórawiny w okresach przejściowych czyli wiosną i jesienią oraz po intensywnym wysiłku lub w czasie infekcji.
Żurawina liofizowana EKO LyoFood jest w pełni naturalna: bez sztucznych dodatków, bez dodatku cukru, bez konserwantów! Owoce pochodzą z polskich upraw i są produkowane wyłącznie w Polsce. Aby wyprodukować 50 g ekologicznej żurawiny LyoFood użyło 385 g świeżych żurawin. Jedno opakowanie zawiera 10 łyżeczek proszku.
SKŁADNIKI I WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartości odżywcze | 100g | 1 łyż. 5g |
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 333 kcal | 70 kJ / 17 kcal |
Tłuszcz | 1,00 g | 0,05 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,10 g | 0,01 g |
Węglowodany | 64,00 g | 3,20 g |
w tym cukry | 33,00 g | 1,65 g |
Błonnik | 28,00 g | 1,40 g |
Białko | 3,00 g | 0,15 g |
Sól | 0,04 g | 0,00 g |
Żurawina LyoFood EKO - proszek 50 g - najważniejsze cechy:
- bez sztucznych dodatków, bez dodatku cukru, bez konserwantów
- opakowanie zawiera 10 łyżeczek proszku
- aby uzyskać 50 g produktu użyło 385 g świeżych żurawin
- idealny dodatek do deserów, soków smoothie i drinków
Żurawina LyoFood EKO - przepisy:
- Aby przygotować owocowy napój użyj 1-2 płaskie łyżki proszku/ów na 250 ml wody
- Aby przygotować owocowe smoothie użyj 2-3 czubate łyżki proszku/ów na 250 ml wody
- Napój możesz dosłodzić do smaku syropem z agawy / miodem / cukrem.
Koktajl żurawinowo-gruszkowy
Składniki:
- 1 szklanka mleka migdałowego
- 12 migdałów
- 2 łyżki LYO żurawina proszek
- 1 gruszka
- 1 łyżka syropu klonowego
Sposób przygotowania:
- Umieść wszystkie składniki w blenderze. Zblenduj na gładko. Smacznego!