Opis
Danie liofilizowane Lyofood Mash&Cheese by Mathieu Maynadier 90 g
Na dużych wysokościach przeżuwanie i przełykanie to często nie taka prosta sprawa – alpiniści wiedzą o tym lepiej niż ktokolwiek inny. To właśnie opowieści Mathieu Maynadiera zainspirowały nas do prac nad nowym daniem… A gdyby tak stworzyć posiłek, który byłby niezwykle łatwy w spożyciu i jednocześnie odpowiednio kaloryczny? Brzmi jak kwintesencja linii LYO EXPEDITION.
Purée ziemniaczane i starannie dobrane sery okraszone sosem Worcester własnej receptury. Mesdames et Messieurs, przedstawiamy Mash&Cheese według Mathieu Maynadiera. On gotował, my liofilizowaliśmy.
Jakość posiłków liofilizowanych Lyofood doceniona została przez wielu uczestników wysokogórskich wypraw
Skład dania Lyofood Mash&Cheese by Mathieu Maynadier 90g
ŁATWE I SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Na 100g | Porcja 90 g (500 po uwodnieniu) |
Kalorie | 2244 kJ / 538 kcal | 2020 kJ / 485 kcal |
Tłuszcz | 37 g | 33 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19 g | 17 g |
Węglowodany | 33 g | 30 g |
W tym cukry | 5,6 g | 10,46 g |
Błonnik | 4,1 g | 3,7 g |
Białko | 18 g | 16 g |
Sól | 3,4 g | 3,1 g |
Dane techniczne
Wielkość porcji | Duża (500 g po uwolnieniu) |