Kategorie
Producent
Wysyłka w
Cena
-
od
do
DANIA GŁÓWNE
Piesza wędrówka w nieznane, rajd rowerowy po leśnych szlakach czy wspinaczka na górskie szczyty. Wszystkie te aktywności stanowią niezapomniane wrażenia. Dzięki nim możemy zrelaksować się i odpocząć od zgiełku dnia codziennego. Dostarczają także kontaktu z naturą i przyrodą. Podczas długich tras lub szlaków, które często prowadzą z dala od cywilizacji, musimy mieć siłę na intensywny wysiłek fizyczny. Warto zatem zabrać ze sobą odpowiedni prowiant.
Obiad czyli główny posiłek całego dnia
Zjedzenie pełnowartościowego dania dostarcza potrzebnych składników odżywczych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Kiedy wybieramy się na wędrówkę turystyczną rzadko mamy możliwość ugotowania posiłku, czy zjedzenia go w restauracji. Z powodzeniem możemy wtedy skorzystać z gotowych obiadów, których nie musimy przyrządzać. Zapakowane w poręczny i hermetyczny sposób, dania główne liofilizowane są smaczne i aromatyczne. Możemy z powodzeniem zabrać je wszędzie ze sobą i zjeść obiad, w niemal każdych warunkach.
Dania główne liofilizowane z mięsem
Dzięki procesowi liofilizacji możemy zjeść różnorodny obiad z dodatkiem mięsa. Posiłki przygotowane są z myślą o odmiennych gustach żywieniowych. Każdy może dopasować potrawę, do swoich indywidualnych preferencji smakowych. Dania główne liofilizowane dostępne są jako popularne warianty obiadowe. Zjemy zatem klasyczne posiłki, takie jak – kurczaka pięciu smaków z ryżem, gulasz wieprzowy z kaszą, bigos, strogonow, schab w sosie z ziemniakami, makaron penne a'la Bolognese, potrawę meksykańską bądź kurczaka Tikka Masala. Obiad jest także szybki i łatwy do przygotowania. Wystarczy otworzyć opakowanie, zalać gorącą wodą i po 10 minutach, możemy cieszyć się sycącym i zdrowym posiłkiem. Ponadto dania nie zawierają konserwantów, cukru oraz sztucznych dodatków i barwników.
Z myślą o wegetarianach i weganach czyli obiady bezmięsne
W ofercie dostępne są również posiłki, stworzone z myślą o osobach mających różne diety. Możemy zatem zjeść typowo wegetariański obiad, jakim jest farfalle w sosie szpinakowo-serowym bądź zielone curry z pokrzywą. Znajdziemy także potrawę dostosowaną do jadłospisu wegańskiego, czyli risotto z pęczaku i soczewicy z musem awokado. Nawet najbardziej wymagający uczestnicy wypraw zjedzą pełnowartościowy i zbilansowany obiad.